• De4e op LinkedIn
  • De4e op Facebook
  • De4e op Twitter
Schrijf je hier in voor mijn prikkelende
nieuwsbrief (1 x per mnd)
Bevestig na het aanmelden uw aanmelding per mail.
E-mailadres
Naam

Succes binnen 30 dagen

Succes binnen 30 dagen: doe je mee?

Ik weet niet of je goede voornemens had die je wat hebben opgeleverd, maar hierbij een paar gouden regels die mij elke keer weer goede resultaten hebben gebracht . Ik deel ze graag met je zodat ook jij 2013 heel goede resultaten bereikt. Sterker nog, als je doet wat ik zeg, zal je begin maart al je succes kunnen meten.

Neem een groep van 100 mensen die 25 jaar zijn en vraag of ze later succesvol zullen zijn. Iedereen zal ja roepen. Maar gemiddeld is op 65 jarige leeftijd

1 rijk, zijn er

4 financieel vrij

5 werken nog en

54 zijn failliet

Hoe kan het dat er maar 5 mensen zo financieel succesvol waren als ze wilden en verwachtten en de rest niet? Zijn er kenmerken te vinden die dat verschil tussen de 5 en de rest verklaren?

Ja, die zijn er en daar gaan we naar kijken.  Maar eerst even voor de duidelijkheid; het gaat hier niet alleen over financieel succes.  Succes is voor mij dat je stap voor stap een voor jou vooraf bepaald wezenlijk ideaal realiseert.

Vraag: Waarom kom jij elke dag uit bed? Omdat je dat hebt afgesproken? Of omdat het nu eenmaal moet? Of omdat je bezig bent een ideaal te verwezenlijken of er nou tegenwind is of niet.

Dit is stap 1 die het verschil maakt tussen succesvolle mensen en niet succesvolle mensen : Heb een doel voor ogen!

Gewoon opstaan en zien wat er die dag gebeurt kan lekker zijn, als je doel is om bij te komen. Het is niet handig om datzelfde te doen als je doel was die dag veel geld te verdienen of nieuwe klanten te krijgen. Zonder doel kom je je tijd wel door, maar je wordt niet succesvol.

Hoe specifieker je doel; hoe beter je kans van slagen. Ik wil meer klanten is een leuke start, maar als je er van maakt dat je voor de meivakantie 5 nieuwe klanten wil hebben in dat segment met ene minimale besteding van € 10.000 per klant dan is je focus een stuk beter en je kans van slagen groter.

Mijn uitdaging voor jou is: schrijf je wezenlijke wens en doel op voor op en draag deze de komende 30 dagen bij je.

Je wens moet echt een hartewens van jezelf zijn (mag niet gaan over een ander of over leven en dood) en je moet bereid zijn hier helemaal voor te gaan en dan beloof ik je resultaat. Ga je de uitdaging met me aan?

Je hebt vast meerdere wensen, zowel privé als zakelijk. Misschien heb je zelfs meerdere opgeschreven. Maar bij deze oefening krijgt alleen succes als je je 30 dagen op 1 doel focust en alles er aan doet om het te behalen. Zodra je je op meerdere zaken tegelijk richt versnippert de energie en daar gaat je resultaat. Je mag wel eerst de een doen en daarna de andere; sterker nog, dat zou ik je zeer aanraden.

Het maakt uit hoeveel je met je wens bezig bent. Is deze wens het belangrijkst voor je dan spendeer je veel tijd aan het nadenken over hoe je hem kan realiseren en hoe fijn het zou zijn als dit uitkwam. Ben je er na vandaag niet meer mee bezig, dan is de uitkomst navenant.

Wat een heel wijze les is om te leren: als je je focus en commitment hebt verloren gaan je 30 dagen opnieuw in! Je bent terug bij start. Net als wanneer je alleen in een rij staat voor een attractie en je moet even weg. Dan kan je ook niet meer inschuiven op je oude plek, maar moet je weer achteraan aansluiten.

Als je weet wát je wilt realiseren, komt het dus aan op focus en doorzetten. Wat er ook gebeurt; je blijft focussen op je einddoel. Er gebeurt namelijk altijd iets onderweg. Iets wat je afleidt, iets wat veel aandacht nodig heeft, tegenwind, tegenslag.   En wat doe jij dan; verschuil je je achter redenen waarom iets niet is gelukt of creëer je nieuwe omstandigheden waardoor het je nu wel gaat lukken?

Zie hier het verschil tussen succesvolle mensen en niet succesvolle mensen: succesvolle mensen realiseren zich dat je wordt waar je aan denkt. Denk dus niet aan waarom het mis kan gaan of hoe het is misgegaan, of hoe moeilijk het is, of hoe zwaar het je valt.

Denk aan hoe gaaf het zou zijn als het bereikt is, hoe sterk je gelooft in dat je het gaat bereiken, dat je deze uitdaging herkent als test die je krijgt om te kijken of je af te leiden bent. Denk na over hoe je de omstandigheden kan creëren waardoor je je doel wél kan behalen.

Als je focust op twijfels, zwaartes, onoverkomelijkheden, dan zul je krijgen waar je aan denkt.

Als je focust op je doel zal je krijgen waar je aan denkt.

Als je geen doelen stelt, zwerf je rond.

Het is met je brein net als met de aarde; wat je plant, dat krijg je. Het is aan jou of je aardappelen plant, bietjes, mais of dat je brandnetels zaait. Of je doelen plant of twijfels.

Kies en wees streng voor jezelf als je betrapt op gedachtes die niet helpend zijn; erken ze en buig ze om naar ‘ik ben op weg mijn doel te bereiken’. Zie dat als onkruid wieden.

Want wat het verschil is tussen wensen en resultaten is actie. Zonder actie geen resultaat. Visie zonder uitvoering is dagdromen, uitvoering zonder visie is een nachtmerrie.

De gouden regel: Stel een doel en doe meer dan je moet doen, gooi alles in de strijd om je doel te bereiken.

Is het je al opgevallen dat ik het nog steeds niet heb gehad over hóe je je doel dan bereikt? Weer een belangrijke wet van het leven: Stel een hartewens als doel, focus op wat je wilt bereiken en dan dient het Hóe zich aan, gaandeweg. Het enige wat jij moet doen is die hartewens formuleren, de focus houden in de hectiek die leven heet, moed houden en acties in de juiste richting blijven doen.

Dit hoeft maar 30 dagen! Dan zie je al resultaten.

Haak je tussentijd af? Jammer, maar gewoon weer opnieuw beginnen.

Doe dit 3 rondjes en je leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Nogmaals alle regels op een rij:

  1. Weet waar je heen gaat, wat je wil bereiken; je wordt waar je aan denkt
  2. Visualiseer, schrijf het op, committeer je, heb vertrouwen
  3. Doe meer dan wat je moet doen om je doel te bereiken, stort je er in
  4. Heb moed om te beginnen en door te gaan als het tegenzit
  5. Weiger te accepteren dat er redenen zijn waardoor het niet gaat lukken, denk in ‘hoe wel?’ Handel alsof het onmogelijk is te falen.
  6. En spaar 10% (behandel ik een andere keer)

Doe je dit? Dan wordt je één van de 5 mensen uit de 100 die succesvol zijn en daardoor automatisch goed geld verdienen: breng waarde en service, breng meer dan gevraagd en succes en het geld zal volgen.

Dus; ben je er klaar voor? Wat wil je meer dan wat dan ook? Ga er 30 dagen voor en geniet van de reis. Haak je halverwege af: maak je geen zorgen, geef je niet op de kop, maar begin gewoon weer van voren af aan.

Hou deze lessen niet voor jezelf: vertel het voort!

Meer lezen over waar je succes vindt? Lees hier

Dit bericht is geplaatst in Blog. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Captcha, om spam te voorkomen. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

© 2017 De4e.nl - Alle rechten voorbehouden.