• De4e op LinkedIn
  • De4e op Facebook
  • De4e op Twitter
Schrijf je hier in voor mijn prikkelende
nieuwsbrief (1 x per mnd)
Bevestig na het aanmelden uw aanmelding per mail.
E-mailadres
Naam

Werkwijze

De vierde verdieping helpt je je wens werkelijkheid te laten worden. Maar hoe doe je dat? Hoe zien die vier verdiepingen er uit? 

Hieronder lees je een korte beschrijving van de werkwijze.

1. Onderzoek de wezenlijke wens  Je komt bij me met een probleem of met een wens. Je wil graag dat iets anders wordt dan dat het nu is. De vierde verdieping zorgt dat de wezenlijke onderliggende wens en de bijbehorende werkpunten naar boven komen. Dit gebeurt vaak in de intake al: door hoe we werken komt er ineens veel energie vrij en je voelt je trots zijn dat je dit (eindelijk) gaat aanpakken.
2. Haalbaar inspirerend einddoel stellen Begin met het eindbeeld voor ogen (vrij naar Covey). Samen formuleren we een haalbaar inspirerend en meetbaar einddoel met tijdspad. Je wens linken we aan jullie organisatiedoelstellingen. De eerstvolgende stap wordt gedefinieerd.
3. Passende ideeën opdoen en begeleiden bij het oefenen Je bent gefocust, weet welke wens  werkelijkheid gemaakt gaat worden/ groei gewenst is en je hebt inspirerende haalbare doelen gesteld. Nu is het zaak dat er een nieuwe mogelijkheden ontstaan. Want als je altijd doet wat je altijd deed zal je altijd krijgen wat je altijd kreeg… en dat wil je niet meer. Ik stel je  –tig vragen, we gaan brainstormen, out of the box denken, ik zal je provoceren, en al snel word je duidelijk wat bij jou past en vind je de woorden om dat ook op een goede manier aan anderen duidelijk te maken. Je gaat oefenen met je nieuwe manier en wij kijken naar je gedane acties: welke reacties riep het op en wat vind je daarvan? We schaven bij en filteren successen en kansen.
4. Genieten, evalueren, waarderen, ontspannen
Iedereen die met me heeft gewerkt geeft aan dat dit een proces is waar ze levenslang op allerlei vlakken in hun leven de vruchten van blijven plukken, zelfs jaren na de begeleiding. Ik werk aan een vraag op het werk, maar pak het   onderliggende patroon aan dat op alle vlakken in je leven doorwerkt.Op de vierde verdieping heb je overzicht over wat er allemaal is gebeurd de afgelopen tijd en hoe je en jullie krachtiger zijn geworden. Er wordt verdieping aangebracht en langzaam wordt duidelijk wat jouw sleutel is om zaken positief te beïnvloeden en wat je verleiding is waardoor je van de juiste weg afgaat. En alhoewel de neiging soms bestaat om meteen door te hollen, nemen we even de tijd om samen te genieten van wat bereikt is.

Dus waar staat de naam De vierde verdieping voor?

Er zijn vier verdiepingen om van wens naar werkelijkheid te komen; via verdieping kom je hogerop/ verder.

 

Ik wens je veel plezier met het werkelijkheid maken van jouw wensen. Wil je mijn hulp daarbij?

© 2018 De4e.nl - Alle rechten voorbehouden.